Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Ponitrianske múzeum ponúka deťom letné interaktívne podujatia

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

V priebehu júla a augusta ponúkne múzeum deťom aj edukačný program s tvorivou dielňou s názvom Malí zvedavci.

Nitra 6. júla (TASR) - Ponitrianske múzeum v Nitre pripravilo pre svojich detských návštevníkov letný vzdelávací program. Jeho súčasťou sú interaktívne podujatia i tvorivé dielne.

Zaujímavé aktivity a workshop ponúkne 8. júla dopoludnia podujatie ZOO(lógia) s deťmi a pre deti. Návštevníkom vo veku od štyroch do 14 rokov ponúkne odpovede na otázky - prečo sú v múzeu aj zvieratá i pohľad na prácu múzejného zoológa. "Okrem zážitkov a nových poznatkov si deti odnesú domov aj pracovné listy, či vlastnoručný výrobok, napríklad domček pre hmyz," informovalo múzeum.

V priebehu júla a augusta ponúkne múzeum deťom aj edukačný program s tvorivou dielňou s názvom Malí zvedavci. "Spoznajú tajomné miesta nášho múzea, zaujímavé povolania a zoznámia sa aj s múzejníkmi," uviedlo múzeum. Ďalším podujatím, ktoré sa bude konať počas celých prázdnin, je vzdelávací program Kuk ševcovi do dielne. "Predstaví zaujímavosti zo života cechov na Slovensku a možnosť vyskúšať si aj obuvnícke remeslo a prácu s obuvníckym náradím," doplnili organizátori.