Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Ponitrianske múzeum chystá viaceré výstavy a sprievodné podujatia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Súčasťou tohtoročného programu Ponitrianskeho múzea budú aj historické výstavy Každodenný život na hrade Hrušov, Expedícia pravek či cyklus Z klenotnice kultúrneho dedičstva.

Nitra 9. januára (TASR) – Ponitrianske múzeum v Nitre ponúkne v roku 2022 výstavy, ktoré predstavia históriu, kultúrne tradície i prírodu Nitrianskeho kraja. Múzeum, ktoré v tomto roku oslávi 60. výročie svojho založenia, zároveň pripravuje aj viaceré sprievodné podujatia.

Okrem stálych expozícií a dlhodobých výstav, ktoré sú sprístupnené po celý rok, pribudnú viaceré nové výstavy. „Bude medzi nimi napríklad Etuda o starej Nitre, Štefan Rakovský – mecenáš zlatomoravského múzea či prírodovedná výstava s názvom Pod našimi nohami – tajný život bezstavovcov,“ informovalo múzeum.

Súčasťou tohtoročného programu Ponitrianskeho múzea budú aj historické výstavy Každodenný život na hrade Hrušov, Expedícia pravek či cyklus Z klenotnice kultúrneho dedičstva. „Rok 2022 bude nabitý aj sprievodnými podujatiami, ktoré sa viažu nielen na aktuálne výstavy, ale aj na naše významné jubileum,“ pripomenulo múzeum.