Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Poslucháči Akadémie umení si videom pripomenú Svetový deň divadla

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Posolstvo herečky a režisérky H. Mirrenovej k Svetovému dňu divadla 2021, v duchu ktorého sa nesie aj odkaz študentov znie: Krásna kultúra divadla bude žiť tak dlho, ako dlho tu zostaneme my.

Banská Bystrica 26. marca (TASR) – Fakulta dramatických umení Akadémie umení (AU) v Banskej Bystrici si v sobotu (27. 3.) pripomenie Svetový deň divadla a pripojí sa tak k medzinárodnému posolstvu ako mnoho kultúrnych inštitúcií po celom svete. TASR o tom v piatok informovala asistentka prorektorov AU Marta Holécyová.

"Pri tejto príležitosti vzniklo video, v ktorom sa poslucháči rozhodli on-line zdieľať časť tvorivého procesu. Hoci sa im skúšobné priestory fakulty a javisko divadla AU premenili na ich obývačky či detské izby, kreativita, fantázia, tvorivosť a vynaliezavosť sa dokázali udomácniť aj v týchto nových podmienkach," konštatovala prodekanka pre umenie, vedu, výskum a medzinárodné vzťahy Fakulty dramatických umení AU Soňa Kočanová.

Zároveň pripomenula posolstvo britskej herečky a režisérky Helen Mirrenovej k Svetovému dňu divadla 2021, v duchu ktorého sa nesie aj odkaz ich študentov: "Krásna kultúra divadla bude žiť tak dlho, ako dlho tu zostaneme my."

Video banskobystrická vysoká škola sprístupní v sobotu na facebookovej stránke divadla a Fakulty dramatických umení AU, ako aj na YouTube kanáli.