Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Postavu superhrdinky Batwoman po prvýkrát stvárni Afroameričanka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dvaja hlavní producenti seriálu a bývalá predstaviteľka Batwoman v prvej sérii Ruby Roseová sa otvorene hlásia ku komunite LGBTQ+. Samotná fiktívna postava hlavnej hrdinky má lesbickú orientáciu.

Los Angeles 9. júla (TASR) – Americká herečka Javicia Leslieová sa stala prvou Afroameričankou, ktorá stvárni postavu superhrdinky Batwoman, konkrétne v rovnomennom televíznom seriáli. Leslieová sa premiérovo objaví v druhej sezóne seriálu americkej televíznej stanice CW. Informoval o tom portál Hollywood Reporter.

„Som nesmierne hrdá na to, že som prvou černošskou herečkou, ktorá stvárni túto ikonickú postavu v televízii. Zároveň som ako bisexuálna žena poctená, že môžem pracovať na tomto prelomovom seriáli, ktorý je priekopníkom pre LGBTQ+ komunitu," vyjadrila sa Leslieová.

Dvaja hlavní producenti seriálu a bývalá predstaviteľka Batwoman v prvej sérii Ruby Roseová sa taktiež otvorene hlásia k tejto komunite. Dokonca samotná fiktívna postava hlavnej hrdinky má lesbickú orientáciu.

„Všetkým oddaným fanúšikom chcem odkázať, že spravodlivosť pre komunitu LGBTQ+ je podstatou Batwoman a my nemáme v pláne od toho upustiť," povedala výkonná producentka seriálu Caroline Driesová.