Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Pražské Divadlo Broadway uvedie spomienkový koncert na W. Matušku

Na archívnej snímke z roku 1967 Waldemar Matuška. Foto: archív TASR

Koncertom bude sprevádzať Waldemarova dlhoročná kamarátka a kolegyňa Helena Vondráčková, ktorá niekoľko piesní z Waldemarovho spevníka aj zaspieva.

Bratislava 19. augusta (TASR) – Legendárny spevák Waldemar Matuška by sa bol tento rok 2. júla dožil deväťdesiat rokov. Na želanie manželky Olgy Matuškovej usporiada agentúra MM spomienkový koncert na tohto interpreta známych hitov Slavíci z Madridu, Růže z Texasu, Sbohem, lásko alebo Když máš v chalupě orchestrion. Koncert sa uskutoční 16. septembra v pražskom Divadle Broadway. TASR o tom informoval PR manažér Jan Adam.

Hlavnými hviezdami koncertu budú manželka Olga Matušková a jeho syn Waldemar junior. "Veľmi sa s Waldíkom tešíme. Veľmi často ma ohlasy ľudí, Waldových fanúšikov, utvrdzujú v tom, že je nenahraditeľný. Určite zaznejú jeho veľké hity, ktoré v pohode vystačia na celý večer. Iba sa bojím, že nám obom tam bude veľmi chýbať. Chceli by sme týmto koncertom dokázať, že nie všetko odniesol čas," uviedla k spomienkovému večeru Matušková.

Koncertom bude sprevádzať Waldemarova dlhoročná kamarátka a kolegyňa Helena Vondráčková, ktorá niekoľko piesní z Waldemarovho spevníka aj zaspieva. "Moje priateľstvo s Waldom začalo v roku 1964 na Libereckých výstavných trhoch," spomína Helena a dodáva: "A potom sme boli tri roky v angažmá v Divadle Rokoko. Naspievali sme celý rad krásnych duetov, ku ktorým sa dodnes rada vraciam na svojich koncertoch. Ako napríklad na mojom júnovom narodeninovom koncerte vo vypredanej pražskej Lucerne, kde som si náš striebornou Bratislavskou lýrou ocenený duet To se nikdo nedoví zaspievala s Bohušom Matušom."