Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Pražský výběr príde na Slovensko v legendárnej zostave

Pražský výběr Foto: Pražský výběr

Priaznivci Pražského výběru budú mať na jar tohto roku hneď dva dôvody na radosť.

Bratislava 19. februára (TASR) - Je viac než isté, že divákov v bratislavskej Aegon aréne NTC čaká v nedeľu 24. marca mimoriadny zážitok. Spevák a klávesák Michael Kocáb, gitarista Michal Pavlíček, basgitarista Vilém Čok a obaja bubeníci Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš sa tento rok vracajú na koncertné pódia po mimoriadne úspešnom, vydarenom comebackovom turné, ktoré absolvovali na jeseň minulého roku. Pražský výběr v kompletnej a najslávnejšej zostave zahrá pesničky z albumov Straka v hrsti a Výběr, ako aj ďalšie legendárne hity, ktoré na albumoch nikdy nevyšli.

"Tešíme sa na stretnutie s fanúšikmi a na skvelé koncerty. Až sa celé turné skončí, sadneme si k leteckej káve a preberieme možnosti vytvorenia ďalšieho radového albumu. Keď sa tak stane, avizujeme vopred, že v roku 2014 nebudeme koncertovať, kto nás chce vidieť v akcii, má šancu v tomto roku," odkazujú muzikanti fanúšikom.

Ktoré piesne sa tešia najväčšej priazni podľa ohlasu na koncertoch? "Naši fanúšikovia reagujú najviac na songy, ktoré sú notoricky známe a majú hitové ambície, či už sloganom, melódiou alebo celkovým vyznením. Môžeme ukázať prstom napríklad na Hraběte X, Václavák, Pražáky, Prachy, Proč jen já, Oldu, Tatrmana, Dudy, Chvastouna, Snaživce. Tým sme sa vlastne dostali k tomu, že na väčšinu reagujú naši fanúšikovia maximálne kladne. Čo sa týka obľúbenej skladby u nás samotných, neverejným kapelovým hlasovaním sme zistili, že je to vždy iná pieseň, niekedy dokonca iba konkrétne kúsky z nich."

Priaznivci Pražského výběru budú mať na jar tohto roku hneď dva dôvody na radosť. Uvidia naživo v excelentnom podaní kapely všetky jej najväčšie hity a budú si môcť skompletizovať kolekciu výpravných reedícií pôvodných albumov. Po Strake v hrsti a Výběre vydavateľstvo Supraphon na marec plánuje reedíciu tretieho a zatiaľ posledného štúdiového albumu Běr z roku 1997. Predchádzajúce reedície vzbudili veľký záujem, veď za Straku v hrsti získal Pražský výběr platinovú platňu.

Pražský výběr Tour 2013 sa začína 19. marca koncertom v Plzni, pokračuje vystúpením v Olomouci (22.3.), Bratislave (24.3.) a končí sa 26. marca v pražskej Tipsport Aréne.

TASR informoval Rado Mešša, mediálny a PR servis v Slovenskej republike.