Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Kultúra

PRAVDA: Víťazom Maľby 2014 je Florekov Nočný bankomat

Obraz Nočný bankomat Juraja Florek. Foto: archív autora

Bratislava 14. novembra (TASR) - Obrazom Nočný bankomat zvíťazil Juraj Florek v súťaži Maľba 2014. "Nejde však o maľbu bankomatu, ale o rozpoloženie človeka. Každý si môže predstaviť, ako stojí uprostred noci zoči-voči stene so strojom na peniaze a kladie si množstvo otázok. Napríklad či má darček, či mu bankomat pomôže. Jednoducho rozpráva o stave duše dnešného človeka," vysvetlil predseda medzinárodnej poroty Pawel Jarodzki.

Výsledky 9. ročníka súťaže mladých výtvarníkov vyhlásili vo štvrtok 13. novembra v bratislavskej Galérii Nedbalka, v ktorej sú vystavené práce 20 finalistov. Do 9. ročníka súťaže mladých výtvarníkov sa prihlásilo 91 autorov, ktorých vek nepresiahol hranicu 35 rokov.

Na základe fotografií rozhodla porota o 20 finalistoch, spomedzi ktorých vybrali Pawel Jarodzki, Jan Skřivánek, Tibor Somorjal Kiss a Rudolf Sikora trojicu, ktorej práce ocenila prvou, druhou a treťou cenou. Viac si možno prečítať na strane 32 v článku s názvom "Víťazom Maľby 2014 je Florekov Nočný bankomat" v denníku PRAVDA.