Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Kultúra

Prepoštská United 2021 prinesie výstavy aj koncerty

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Podujatie je súčasťou mestského festivalu Kultúrne leto 2021 a vzniklo vďaka prepojeniu aktivít viacerých inštitúcií na Prepoštskej ulici.

Bratislava 3. septembra (TASR) – Viaceré výstavy, pouličné divadlo či hudobné predstavenia prinesie v piatok podvečer do ulíc hlavného mesta festival Prepoštská United 2021. Na kultúrny program sa môžu záujemcovia tešiť od 16:00 h na Prepoštskej a Ventúrskej ulici v Bratislave. Informuje o tom Bratislavské kultúrne a informačné stredisko na svojom webe.

Návštevníkov čaká napríklad koncert španielskej hudby v podaní slovenského gitaristu či DJ sety bratislavského hudobníka. Pouličné divadlo Long Vehicle Circus prepojí chôdzu na chodúľoch, tanec, akrobaciu a pantomímu. Okrem toho budú mať diváci možnosť vidieť množstvo reportážnej či umeleckej fotografie a výtvarného umenia, ako napríklad výstavu fotografických ateliérov, ktoré fungovali v Bratislave v 19. storočí.

Podujatie je súčasťou mestského festivalu Kultúrne leto 2021 a vzniklo vďaka prepojeniu aktivít viacerých inštitúcií na Prepoštskej ulici.

„Som rada, že naša iniciatíva vzniku spoločného festivalu na Prepoštskej, kde sídlia Český dom a ďalšie kultúrne inštitúcie, oslovila všetkých partnerov a spoločne zakladáme tradíciu, ktorá, verím, bude lákať nielen Bratislavčanov na kultúrne podujatia do tejto starobylej uličky," uviedla Monika Koblerová, riaditeľka Českého centra, ktoré sa podieľa na organizácii podujatia.