Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Na jednom z prešovských sídlisk sa uskutoční koncert U vás doma

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Koncert bude moderovať Milan Junior Zimnýkoval a Stanka Kašperová. Vystúpia na ňom Katarína Knechtová či divadlo Kavej.

Prešov 19. mája (TASR) – Mesto Prešov bude jedným zo slovenských miest, ktoré sa stanú dejiskom koncertu s názvom U vás doma, ktorý prinesie kultúru naživo priamo na sídlisko. Koncert sa začne v piatok 22. mája o 20:30.

Základným cieľom projektu je povzbudiť ľudí v čase pandémie nového koronavírusu. Organizátor projektu Martin Frimmer priblížil, že zámerom je tiež poďakovať ľuďom v prvej línii, lekárom, personálu v seniorských zariadeniach, v nemocniciach, ale aj obyčajným ľuďom v obchodoch.

Koncert odvysiela v priamom prenose Rozhlas a televízia Slovenska. "V tejto súvislosti prosíme Prešovčanov, aby sa nezhromažďovali v blízkosti konania koncertu, ale vychutnali si ho z televíznej obrazovky alebo priamo zo svojho okna či balkóna," povedal hovorca mesta Vladimír Tomek.

Koncert bude moderovať Milan Junior Zimnýkoval a Stanka Kašperová. Vystúpia na ňom Katarína Knechtová, divadlo Kavej so zábavným seriálom priamo na pódiu, herečky Anna Rakovská, Jana Kovalčíková a kapela Lomnické Čháve. Klavírny sprievod počas koncertu bude mať Daniel Špinar. Súčasťou programu bude zbierka, ktorej výťažok pôjde iniciatíve Kto pomôže Slovensku.

Priamy prenos koncertu si podľa Tomeka vyžiada dočasné obmedzenie parkovania v lokalite medzi Exnárovou a Karpatskou ulicou na sídlisku Sekčov v blízkosti vnútrobloku, v ktorom sa podujatie uskutoční. Parkovanie bude obmedzené vo štvrtok od 8:00 až do odchodu prenosových vozidiel v sobotu doobeda.