Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

V Prešove pripravujú tri kultúrne podujatia v Záhrade umenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

V utorok sa uskutoční Musical Soul Festival, ktorú ponúkne elektronickú tanečnú hudbu. Predstavia sa na ňom viacerí dídžeji.

Prešov 29. mája (TASR) - Tri kultúrne podujatia sa uskutočnia od utorka do piatka (30. 5. - 2. 6.) v Záhrade umenia v Prešove. Park kultúry a oddychu (PKO) pripravuje hudobné festivaly Musical Soul Festival, Hudba v meste a program na Deň detí. TASR o tom informovala manažérka kultúry PKO Patrícia Nagyová.

V utorok sa uskutoční Musical Soul Festival, ktorú ponúkne elektronickú tanečnú hudbu. Predstavia sa na ňom viacerí dídžeji. "Myšlienkou tohto jedinečného projektu je posilniť pozitívny vzťah mladej generácie k nášmu mestu a priniesť kvalitnú elektronickú hudbu do verejného priestoru 'pod holým nebom'," povedala Nagyová.

Oslava Dňa detí je naplánovaná štvrtok. Malí oslávenci sa môžu podľa jej slov tešiť na zábavný program, súťaže, tanečné vystúpenia a množstvo atrakcií. V programe sa predstavia okrem iného mažoretky Diridonky, DeeFlow, Dogdancing, ako aj Divadlo Actores s rozprávkou Prešibaný kocúr v čižmách.

Interpreti Medial Banana, Billy Barman a Janais vystúpia v piatok v rámci festivalu Hudba v meste. Podľa Nagyovej ide o komunitné podujatie, ktoré ponúka príležitosť na stretnutia s priateľmi v sprievode kvalitnej hudby.