Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Cenu mesta Prievidze dostali Viera Boronkayová a Darina Matyášová

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Matyášová získala cenu za šírenie dobrého mena mesta, dlhoročnú prácu a rozvoj potravinárskeho priemyslu v meste.

Prievidza 15. mája (TASR) - Cenu mesta in memoriam samospráva Prievidze udelila tvorkyni francúzskej polievky Darine Matyášovej, laureátkou ocenenia je i manažérka Divadla "A" a Divadla Shanti Viera Boronkayová. Obe ocenila samospráva počas podujatia Tváre mesta v závere minulého týždňa.

Matyášová získala cenu za šírenie dobrého mena mesta, dlhoročnú prácu a rozvoj potravinárskeho priemyslu v meste. Boronkayovú samospráva ocenila za dlhoročné pôsobenie pri zabezpečovaní manažérskej a produkčnej činnosti ochotníckeho divadla v súboroch Divadla "A" a Divadla Shanti.

Cenu primátorky mesta získali spevácky zbor Rozkvet pri príležitosti 55. výročia svojho založenia, Fotoklub Junior pri centre voľného času, ktorý si pripomína 60. výročie svojho založenia, a stolnotenisový tréner a funkcionár Anton Mihály za dlhoročné pôsobenie v oblasti športovej a funkcionárskej činnosti v jednotlivých stolnotenisových oddieloch v Prievidzi a za výchovu mládeže a rozvoj stolného tenisu v meste.

Laureátmi mestského ocenenia Prievidzský anjel sa stala klaviristka Eva Balagová, alergiologička a imunologička Ina Bartošová, spoluzakladateľ skupiny Spartan training group Prievidza Lukáš Bobuľa, vedúca speváckej skupiny Hrádok Vilma Dušičková, pedagóg Piaristickej spojenej školy F. Hanáka Peter Chovanec a vedúca speváckeho zboru Rosnička Iveta Luermannová. Za starostlivosť o kaplnku získali ocenenie sestry Mária Majerová a Marta Kaiferová, za kultúrnu činnosť v Necpaloch manželia Mária a Pavel Mokrí, cenu dostala i vedúca speváckej skupiny Rozlet Jolana Molnárová i zakladateľ hudobnej skupiny v Necpaloch Kamil Petráš.