Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Prievidzských divákov čaká počas Noci divadiel program plný predstaven

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Medzi jednotlivými predstaveniami čakajú na divákov Životopisy M. Lasicu a J. Satinského v podaní Adama Šimka a Alexa Vlka.

Prievidza 3. novembra (TASR) - Program k Noci divadiel, ktorá sa uskutoční 19. novembra, pripravilo v Prievidzi Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) i Regionálne kultúrne centrum (RKC). V dome kultúry si diváci budú môcť pozrieť predstavenia v podaní Divadla "A" a Divadla Shanti, v RKC bude večer patriť Divadlu Z dvora či projektu Trubadúri.

"Program KaSS v dome kultúry o 19.00 h otvorí autorské rozprávkové predstavenie plné dobrodružstiev vo svete detskej fantázie v réžii Vojtecha Bartka pod názvom Osamote v podaní Divadla 'A' a Divadla Shanti," načrtla referentka propagácie KaSS Nina Pekárová.

Regionálne ochotnícke súbory sa podľa nej predstavia aj o 20.30 h s divadelnou inscenáciou Lakomec od Jeana Baptista Poquelin-Moliéra v réžii Petra Palika. "Pozvanie prijalo aj Potulné dividlo J + T Medzibrod, ktoré prichádza o 22.30 h s komédiou s piesňami pre dvoch hercov Legenda (Jánošikowa?)," doplnila.

Medzi jednotlivými predstaveniami čakajú na divákov Životopisy M. Lasicu a J. Satinského v podaní Adama Šimka a Alexa Vlka – žiakov dramatického odboru Základnej umeleckej školy Ladislava Stančeka v Prievidzi. "Spoločne si zaspomíname na účasť prievidzského divadla na svetovom festivale Mondial du Théatre Monaco 2021 prostredníctvom Vladimíra Štrbíka a Bartka. Polnoc privítame koncertom folkového pesničkára Tomáša Pohorelca," dodala Pekárová.

Klauniáda pre deti a dospelých v podaní Trubadúrov otvorí o 17.05 h program v RKC. "V poradí tretia klauniáda bude o utáranom trubadúrovi Papuľovi a jeho kolegujúcich kamarátoch. So svojou kolegyňou roztržitou Elou Strelou divákov zavedú do rozprávkového sveta známych i neznámych trpaslíkov, škriatkov, permoníkov a obrov," priblížilo RKC.

Po trubadúroch sa predstavia s blokom ľudových piesní folkloristi z Prievidze a po nich Divadlo Z dvora s hrou Zmierenie, ktorú pripravilo pri príležitosti 200. výročia narodenia Jána Palárika. Večer ukončí beseda na tému 200 rokov Palárik s režisérom Eduardom Gürtlerom a hercami.