Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Prípravy na koncerty Global Citizen vrcholia, témou sú i vakcíny

Na archívnej snímke britský spevák Ed Sheeran. Foto: TASR Jkub Kotian

Účasť prisľúbili popredné mená svetovej popovej scény ako Ed Sheeran, Elton John, Ricky Martin či Shawn Mendes.

Paríž 23. septembra (TASR) - Vo viacerých svetových metropolách vrcholia prípravy na sériu víkendových koncertov s názvom Global Citizen Live. Cieľom podujatí je zvýšiť povedomie o klimatickej zmene, chudobe a distribúcii vakcín. Vo štvrtok o tom informovala agentúra AFP.

Séria koncertov sa uskutoční v sobotu 25. septembra a potrvá 24 hodín. Svetoznámi umelci sa predstavia na šiestich kontinentoch. Koncerty sa uskutočnia v Lagose, Londýne, Los Angeles, New Yorku, Paríži, Riu de Janeiro, Soule či Sydney.

Účasť prisľúbili popredné mená svetovej popovej scény ako Ed Sheeran, Elton John, Ricky Martin či Shawn Mendes. Zo ženských interpretiek sa okrem iných predstavia Billie Eilish, Camila Cabello, Cyndi Lauper, Jennifer Lopez či Kylie Minogue. V rámci skupín vystúpia Black Eyed Peas, Coldplay, Duran Duran, Green Day a Metallica.

Globan Citizen Live sa zámerne uskutoční počas 76. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN a zároveň má byť impulzom aj pre októbrový summit krajín skupiny G20 v Ríme a novembrový klimatický summit (COP26) v Glasgowe.