Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Program festivalu Rotenstein je hotový

Foto: All Marketing s.r.o.

Dlhé prípravy programu sú za nami.

Bratislava 12. mája (OTS) - Dlhé hodiny sedenia a premýšľania nad programom, hľadanie, oslovovanie aj nekonečná komunikácia s účinkujúcimi. Šachovanie s rozložením vystúpení tak, aby sme vám priniesli silnú stredovekú skúsenosť v každej minúte festivalu. A nakoniec natlačenie nabúchaného programu do jednej prehľadnej tabuľky, ktorú každý návštevník festivalu dostane do ruky. To všetko je úspešne za nami a my môžeme predstaviť kompletný program rytierskeho festivalu Rotenstein.

Program je postavený tak, aby zaujal všetky vekové kategórie a ponúkal ako veľké grandiózne vystúpenia účinkujúcich na koňoch, tak aj stredne veľké šermiarske či kaukliarske vystúpenia. Nezabudli sme ani na komornejšiu časť programu. V nej sa Vám predstaví napríklad nové bábkové divadlo Dvor Zázrakov. A keď budete mať vystúpení vyše hlavy, prejdite sa po našej dobovej tržnici. Sprevádzať vás na nej budú tóny stredovekej muziky od skupiny Hundsfut.

Predstavujeme kompletný program
A takto by sme mohli pokračovať ešte veľmi dlho. No lepšie je raz vidieť, ako sto krát čítať. A lepšie je raz zažiť, ako sto krát vidieť iba na internetoch. Preto veríme, že 27. a 28. mája 2017 nezostanete sedieť doma na zadkoch a prídete zažiť kus stredoveku na Rytiersky festival Rotenstein 2017.

Kompletný program festivalu Rotenstein.


Keď si to všetko zrátame, môžete sa tešiť až na 18 skupín účinkujúcich:
Rytiersky turnaj Hector
Skupina jazdnej lukostreľby Bíró Kert
Bubenícka jednotka Hector
Šermiarska skupina Ctibor
Skupina historickej ľukostreľby Vinedi
Templári z hradu Bagras
Dobová hudba Hundsfut
Dvor zázrakov
Sokoliari sv. Bavona
Galthilion
Festum Aeternum
Šermiarska skupina Argyll
Crazy Showhorses
Velkomoravané
Fringia
Klub oživenej histórie Sprisahanci
Dreamdencers
Bludní rytieri


A mnohí ďalší... A to už niečo je, však? A to sme medzi účinkujúcich nezarátali desiatky remeselníkov z tržnice, množstvo dobových atrakcií pre deti aj dospelých či samostatných kaukliarov, ktorí sa postarajú o poriadnu dávku stredovekej atmosféry kdekoľvek v areáli festivalu. Že si to ani neviete prestaviť? Pozrite si našu sekciu Program, kde vám fotky veľa napovedia.

Na koho sa najviac tešíte vy? Budeme radi ak nám dáte vedieť v komentároch.

Ak vás Rotenstein zaujal, určite nezabudnite zdieľať ďalej a hlavne 27. a 28. mája prísť na Zámok Holíč a všetko toto zažiť na vlastnej koži. Tešíme sa na vás!