Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Projekt Dva národy - jeden Dom uzavrie koncert Tornáda Květy Fialovej

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Projekt je venovaný významným kultúrnym medzníkom, pamiatkam či osobnostiam českej kultúry so vzťahom k mestu Martin a SKD.

Martin 8. decembra (TASR) - Koncert Tornáda Květy Fialovej uzavrie v piatok (9. 12.) v Slovenskom komornom divadle (SKD) v Martine projekt Dva národy - jeden Dom. Podľa PR manažérky martinského divadla Moniky Ondrušovej ho venovali slovenskej rodáčke, ktorá na jeden rok zakotvila aj v martinskom divadle.

Pripomenula, že projekt je venovaný významným kultúrnym medzníkom, pamiatkam či osobnostiam českej kultúry so vzťahom k mestu Martin a SKD. "Martinské divadlo si realizáciou projektu dáva za cieľ prinášať zaujímavú ponuku koncertov v komornom prostredí divadelnej kaviarne. S repertoárom prislúchajúcim k daným osobnostiam a dobe, v ktorej žili a tvorili. Ale i k udalostiam, ktorým sú koncerty venované. A to všetko v súčasnej modernej podobe," podotkla PR manažérka.

Projekt Dva národy - jeden Dom je realizovaný s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. "Chceme budovať 'neviditeľné mosty', ktoré Čechov a Slovákov naďalej spájajú. A ponúkať možnosť získať zaujímavé, často i zabudnuté poznatky o stopách českej kultúry a česko-slovenskej vzájomnosti v regióne Turca. Vzbudzovať záujem o kultúru národa, s ktorým nás už navždy spája spoločná história," uzavrela Ondrušová.