Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Projekt Partnership Unlimited Oskara Rózsu uvádza klubové turné

Oskar Rózsa, foto z archívu. Foto: Lukáš Valentovič/TASR

Júnové turné po slovenských mestách prinesie premiéru nových autorských kompozícii Oskara Rózsu a Ondreja Krajňáka. H

Bratislava 2. júna (TASR) - Dnes už legendárna postava domácej hudobnej scény, basgitarista, skladateľ, dirigent a producent Oskar Rózsa znovu uvádza unikátny projekt Partnership Unlimited. Odohrá ho na júnovom turné v klubovej atmosfére, tentoraz v komornom kvartete s vynikajúcimi hudobnými partnermi - klaviristom Ondrejom Krajňákom, bubeníkom Emilom Frátrikom a hosťom trubkárom Oskarom Törökom. TASR informovala PR manažérka Beáta Rožárová.

Desiatka koncertov sa začína 5. júna v Banskej Štiavnici, ďalšími zastávkami budú deň nato Banská Bystrica, Martin (7. 6.), Nové Mesto nad Váhom (8. 6.), Nitra (9. 6.), Bratislava (10. 6.), Demänovská dolina, Tri studničky (11. 6.), Bratislava (15. 6.), Levice (17. 6.) a Zlaté Moravce (18. 6.).

Partnership Unlimited je projekt voľného zoskupenia hudobníkov okolo basgitaristu Oskara Rózsu a klaviristu Ondreja Krajňáka. Zrod idey siaha k bratislavským džezákom v roku 2009, kde vystúpili ako fúzia dvoch trií - jazzového a klasického Hugo Kauder Tria. Neskôr boli skladby prearanžované pre sexteto, čo je zachytené na živom CD z koncertu v bratislavskom Divadle Aréna.

Júnové turné po slovenských mestách prinesie premiéru nových autorských kompozícii Oskara Rózsu a Ondreja Krajňáka. Hudobní fajnšmekri sa môžu tešiť na fúziu netradičných džezových prístupov, improvizačného umenia a hudobnej kreativity.

"Osobne cítim veľký potenciál v tejto zostave. Ako kvarteto máme dokonalú chémiu, fungujeme ako celok, ktorý ma jednotný umelecký zámer. Tešíme sa vzájomnej inšpirácii - všetci vnímame hudbu, respektíve autentickú pôvodnú tvorbu ako poslanie. Ak sa stále nájde skromné publikum ochotné zdieľať s nami zážitok koncertného okamihu, budeme vďačne pokračovať vo svojej misii - prinášať do spoločného priestoru liečivú radosť z muziky," uviedol pre médiá Rózsa.