Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Proroci v Divadle Lab

Proroci Foto: Divadlo Lab

Divadlo Lab Divadelnej fakulty VŠMU uvádza novú premiéru divadelnej hry Sławomir Mrożeka - Proroci.

Bratislava 20. marca (TERAZ.sk-OTS) - Dňa 25. marca 2013 o 19:00 v novootvorenom priestore Divadla Lab – v Galérii VŠMU na Ventúrskej č. 3! Ide o malý štúdiový priestor, ktorý chce prinášať nové projekty študentov a absolventov DF VŠMU.

Ľudstvo sa nachádza v chaose, v smrteľnej zákrute pred koncom sveta. Ľudia nevedia koho nasledovať, nevedia v čo veriť, túžia po viere v lepšie časy, po akejkoľvek istote, po novom zmysle života... Čakajú na ohláseného proroka, avšak miesto jedného prichádzajú dvaja. Rovnako vyzerajúci, rovnako mysliaci, no dvaja. A prorok predsa môže byť len jeden! Čo teraz?

Poľský dramatik Sławomir Mrożek cez postavy troch kráľov, ktorí prišli uvítať proroka a postavu Regenta (dočasného vladára) ukazuje, ako sa občas zvyknú slabšie charaktery vysporiadať s „nežiaducim problémom“. A my sa smejeme....cez slzy.

V ďalšej tohtoročnej premiére sa v réžii Andrey Bučkovej a Michaela Vyskočániho predstavia poslucháči 2., 4. a 5. ročníka herectva DF VŠMU.

Tvorivý tím:
Preklad: Jana Gibalová
Réžia a dramaturgia: Michael Vyskočáni, Andrea Bučková
Scéna: Zuzana Hudáková
Kostýmy: Ľudmila Bubánová
Produkcia: Hana Kopkášová, Veronika Ludrovská

Účinkujú: Matúš Kvietik, Daniel Fischer, Daniel Žulčák, Lukáš Pelč, Lukáš Dóza, Dominik Gajdoš, Anna Nováková, Richard Autner