Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Kultúra

Festival Vrbovské Vetry ponúkne hudoné kapely i doplnkový program

Na archívnej snímke Veľká Vrbovská - preteky na húpacích koňoch, ktoré sú tradičnou súčasťou festivalu Vrbovské Vetry vo Vrbovom. Foto: TASR/Martin Palkovič

Patrónom a oficiálnym 'precedom' Vrbovských Vetrov je hojdací koník.

Bratislava 29. júna (TASR) - V sobotu 1. júla sa začne 17. ročník rodinného hudobného festivalu Vrbovské Vetry. Na futbalovom štadióne vo Vrbovom sa od 13.00 h predstavia výborné kapely a chýbať nebude ani množstvo zábavy pri doplnkovom programe, ktorý je na Vetroch vždy unikátny. TASR o tom informoval PR manažér Dano Mitas.

Festival tento rok privíta mimoriadne zaujímavú hudobnú zostavu. Na vetrami ošľahanom vrbovskom pódiu vystúpia Para, Mňága a Žďorp, Bez ladu a skladu, Chiki-Liki-Tu-a, Karpatské Chrbáty, Feelme, Pii Jem, Illuse, Vrbovskí víťazi a chýbať nemôže ani legendárny Džukebox live.

Patrónom a oficiálnym 'precedom' Vrbovských Vetrov je hojdací koník. Jedinečnej zábavy je množstvo, napríklad hneď po slávnostnom otvorení festivalu sa koná aj jeho slávnostné zatvorenie, fanúšikov potešia populárne preteky na hojdacích koňoch, streľba z poplašnej pištole, preteky Veľká vrbovská, Formula Nula, Vetrobal či Megalukostreľba.

Pri budovaní kolektívnej dobrej nálady to však majú organizátori výrazne uľahčené, keďže dokonca aj na oficiálnych materiáloch festivalu majú uvedený jasný odkaz: Zlým ľuďom vstup prísne zakázaný! Deti majú na festival vstup zdarma a ich návšteva je vždy hojná. Organizátor festivalu Braňo Jobus pokrstí na festivale už svoju 22. knihu pre deti s názvom Ultra nechutné komando.

V nedeľu 2. júla od 15.00 h pripravuje Braňo Jobus s tímom na rovnakom mieste aj veľký detský festival Huncútko s množstvom zábavy, vystúpení a atrakcií. Tento rok tiež akciu osvieži veľkolepý lunapark, ktorý bude k dispozícii celý víkend už od piatka večera. Fanúšikovia majú k dispozícii aj stanové mestečko s priľahlým parkovaním, pričom k dispozícii sú ešte ďalšie dve parkovacie plochy.