Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Kultúra

Prvých návštevníkov Gemersko-malohontského múzea obdarujú zborníkom

Gemersko-malohontské múzeum (GMM), založené v roku 1882, je piate najstaršie múzeum na Slovensku. Foto: TASR - Branislav Caban

Zborník prináša najnovšie výsledky práce odborných pracovníkov múzea, ako aj externých prispievateľov s tematickým zameraním na kultúrne a prírodné dedičstvo regiónu Gemer-Malohont.

Rimavská Sobota 11. mája (TASR) - Ku kultúrnym inštitúciám, ktoré po niekoľkotýždňovej prestávke otvorili svoje brány pre verejnosť, sa v utorok (12. 5.) pridá aj Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote. Pre prvých návštevníkov si múzeum pripravilo darček.

"Každý individuálny návštevník, dvojica či rodina dostane pri návšteve múzea darček v podobe najnovšieho zborníka Gemer-Malohont, ročník 15.," informovala PR referentka múzea Martina Oštrom Mareková.

Dodala, že zborník prináša najnovšie výsledky práce odborných pracovníkov múzea, ako aj externých prispievateľov s tematickým zameraním na kultúrne a prírodné dedičstvo regiónu Gemer-Malohont. Najnovší 15. ročník zborníka obsahuje 17 odborných príspevkov z archeológie, histórie a etnológie.