Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Múzeum v Rimavskej Sobote sa zapojí do osláv dňa cestovného ruchu

Na snímke vstupná brána do Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote s dvoma informačnými tabuľami v slovenčine a maďarčine, ktoré prezentujú zakladné údaje o budove múzea, 26. marca 2020, foto z archívu. Foto: TASR - Branislav Caban

Mesto v rámci programu predstaví svoje atraktívne lokality. Súčasťou bude osláv bude aj animačný program s názvom Cestou necestou

Rimavská Sobota 22. septembra (TASR) – Do Svetového dňa cestovného ruchu sa Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote zapojí tematickým programom pre školy i širokú verejnosť. V rámci neho návštevníkom predstavia turisticky atraktívne lokality i úspešné projekty zamerané na rozvoj cestovného ruchu v regióne.

V dopoludňajších hodinách bude v múzeu pripravený program pre školské skupiny, prehliadkou výstavy Syseľ ich bude sprevádzať biologička múzea Monika Gálffyová. Študentom sa tiež predstaví oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gemer, ktorá poukáže na najúspešnejšie projekty v oblasti rozvoja cestovného ruchu a súčasne ponúkne aj tipy na výlety do atraktívnych lokalít na Gemeri a Malohonte.

„Súčasťou prezentácie je aj animačný program s názvom Cestou necestou. Cieľom aktivity je obohatiť vedomosti účastníkov o krásach regiónu a zintenzívniť zážitok z vypočutej prezentácie formou takzvanej myšlienkovej mapy,“ doplnila PR referentka múzea Martina Oštrom Mareková.

Popoludňajší program osláv dňa cestovného ruchu bude v GMM patriť prednáške Jany Šmídtovej zo Správy Národného parku Muránska planina, ktorá predstaví národný park i jeho turistické miesta. Nasledovať bude prehliadka výstavy Syseľ pre širokú verejnosť.

Za Svetový deň cestovného ruchu je oficiálne vyhlásený 27. september. Oslavuje sa od roku 1979 na základe rozhodnutia Svetovej organizácie cestovného ruchu. Expozičné a výstavné priestory GMM budú počas tohto dňa návštevníkom sprístupnené zadarmo.