Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Rada galérií Slovenska ocenila najlepšie počiny za roky 2019 a 2020

Slovenská národná galéria (SNG) pripravila v Bratislave výstavu pod názvom Dve krajiny, foto z archívu. Foto: TASR/Martin Baumann

V kategórii Iný odborný projekt dostala cenu Katarína Barániková za projekt Zrenovované - Stála expozícia Dominika Skuteckého v Stredoslovenskej galérii.

Zvolen 2. marca (TASR) – V Slovenskej národnej galérii (SNG) na Zvolenskom zámku odovzdali ceny Biela kocka, ktorú udeľuje Rada galérií Slovenska (RGS) za prínos v oblasti galerijných činností. Tentoraz oceňovali porotcovia galerijné počiny za roky 2019 a 2020.

Ako informuje RGS na sociálnej sieti, v kategórii Edičný projekt cena udelená nebola. V kategórii Kurátorský projekt boli víťazné dva projekty – Katarína Nádaská za projekt Umením a slovom, kultúrne dedičstvo Rádu premonštrátov v Jasove, realizovaný vo Východoslovenskej galérii a Zuzana L. Majlingová za projekt Krajina stredu: Ján Viazanička, realizovaný v Stredoslovenskej galérii.

V kategórii Edukačný projekt zvíťazila Martina Martincová s projektom Ako na umenie...3 (portrét a figúra), realizovaný v Stredoslovenskej galérii.

V kategórii Iný odborný projekt dostala cenu Katarína Barániková za projekt Zrenovované - Stála expozícia Dominika Skuteckého v Stredoslovenskej galérii.

V kategórii Nezávislý projekt bola cena udelená Beate Jablonskej, Jánovi Kralovičovi a Jánovi Mlčochovi za projekt Experiment, realizovaný v tranzit.sk.