Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Rádio Devín mení pre úmrtie A. Čobeja program

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

RTVS pripomenula, že Čobej pre rozhlas napísal viac ako 60 pôvodných rozhlasových hier a je autorom siedmich muzikálov pre deti.

Bratislava 28. februára (TASR) - Rádio Devín v súvislosti s úmrtím textára, skladateľa, dramatika a spisovateľa Alojza Čobeja mení program. TASR o tom v piatok informovala PR manažérka RTVS Silvia Turnerová.

RTVS pripomenula, že Čobej pre rozhlas napísal viac ako 60 pôvodných rozhlasových hier a je autorom siedmich muzikálov pre deti. Nahrávacie štúdio Slovenského rozhlasu, Slovenskej televízie a vydavateľstvo OPUS mu nahrali viac ako 300 skladieb a 3000 textov.

Rádio Devín v piatok o 21.30 h uvedie reprízu rozhlasovej hry Čobeja Nebeské ohne. V hre Nebeské ohne sa autor inšpiroval dôležitými udalosťami zo života francúzskeho symbolistu Gérarda de Nervala a vznikol dramatický príbeh o básnikovi, ktorý dokázal ľahkou nohou kráčať na okraji najhlbších priepastí.

V nedeľu (1. 3.) si o 21.00 h budú môcť poslucháči vypočuť Čobejovu dramatizáciu titulu Synnöve zo Solbakkenu Björnstjerna Björnsona a reprízu jeho rozhlasovej poviedky Polnočná večera.

Alojz Čobej zomrel vo štvrtok (27. 2.) vo veku 84 rokov.