Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

Rakúske kultúrne fórum uvádza digitálny koncert BartolomeyBittmann

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Spôsob, akým nechávajú putovať svoje melódie najrozličnejšími hudobnými náladami, poukazuje na ich schopnosť pretvoriť hudbu na strhujúci zážitok, avizujú organizátori koncertu.

Bratislava 28. októbra (TASR) - Rakúske kultúrne fórum odvysiela v stredu na svojom YouTube kanáli digitálny koncert BartolomeyBittmann. Na online koncerte sa predstaví duo, ktoré patrí medzi výnimočné zjavy rakúskej hudobnej scény. Tvoria ho violončelista Matthias Bartolomey a huslista a mandolinista Klemens Bittmann.

"Spôsob, akým nechávajú putovať svoje melódie najrozličnejšími hudobnými krajinami a náladami, ako nedávajú odpoveď na otázku štýlového zaradenia ich hudobného prejavu, s akou precíznosťou menia intenzitu hry, ako pretvárajú svoje skladby na pútavé príbehy, ktoré sa zhutňujú v stupňujúcom sa napätí, ako spájajú energiu rocku s eleganciou komornej hudby, radosťou z džezového experimentovania a hĺbkou piesňových kompozícií, pričom sa opakovanie dotýkajú aj folku a bez povšimnutia nenechávajú ani klasiku, poukazuje na ich výnimočnú schopnosť pretvoriť hudbu na skutočne strhujúci a hlboký zážitok," avizujú organizátori koncertu hudobného dua. Dostupný bude od 18.00 h.