Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Ramagu: Návrat divákov k živej kultúre sa nedeje tak, ako sme čakali

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Z divadla potvrdili, že hneď ako sa uvoľnili opatrenia a sledujúc aktuálne opatrenia, boli pripravení ponúknuť divákom aj podujatia, na ktorých mohli byť osobne prítomní.

Bratislava/Spišská Stará Ves 21. júna (TASR) - Návrat divákov k živej kultúre sa nedeje v takej miere, ako čakali. Prevláda opatrnosť a počty divákov sú prinajlepšom polovičné oproti štandardu. Pre TASR to skonštatovali z Divadla Ramagu, ktoré pôsobí v Zamagurí v meste Spišská Stará Ves. Ako tvrdia, ich výhodou sú stáli diváci a komunita, ktorá ich podporuje.

Z divadla potvrdili, že hneď ako sa uvoľnili opatrenia a sledujúc aktuálne opatrenia, boli pripravení ponúknuť divákom aj podujatia, na ktorých mohli byť osobne prítomní. "Akonáhle bolo možné privítať ich v našich priestoroch Ramagu ateliéru, opustili sme online priestor," potvrdili z divadla.

Aj napriek tomu, že vytvorili desiatky online podujatí, konštatujú, že v online priestore sa neudomácnili. "Kultúra má na človeka prenikať úplne iným spôsobom ako cez obrazovky mobilov. Displej vo väčšine prípadov ponúka iba sterilnú informáciu, obalenú v celofáne," doplnili z divadla.

Najnovšie sa diváci môžu tešiť na letný festival Kláštorné kultúrne leto, ktoré sa uskutoční v priestoroch kartuziánskeho kláštora v obci Červený Kláštor.