Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Reebok sa rozišiel s raperom za pieseň schvaľujúcu znásilnenie

Rick Ross Foto: justthefab.com

Ross sa minulý týždeň na Twitteri formálne ospravedlnil za text piesne U.O.E.N.O.

New York 12. apríla (TASR) - Výrobca športového oblečenia Reebok vo štvrtok rozviazal sponzorskú zmluvu s raperom Rickom Rossom po tom, čo sa naňho zniesla vlna kritiky za text piesne, v ktorom sa vraj vyjadruje pozitívne o znásilnení. Informovala agentúra AP.

"Reebok má so svojim partnermi vzťah na úrovni vysokých štandardov a očakávame, že aj oni budú konať v súlade s hodnotami našej značky. Rick Ross to nanešťastie nedokázal," vyhlásil Reebok.

Ross sa minulý týždeň na Twitteri formálne ospravedlnil za text piesne U.O.E.N.O. Stalo sa tak po tom, čo ženská organizácia UltraViolet usporiadala protest pred jednou z predajní Reebok na Manhattane.

Ross v piesni hovorí o tom, ako podá žene drogu MDMA, známu tiež ako Molly, a potom si s ňou užije. "Dal som jej Molly do šampanského, ani o tom nevedela, zobral som ju domov a užil som si to, ani o tom nevedela."



Ross sa bránil, že ide o nedorozumenie a že v texte ani nepoužil slovo "znásilnenie". Neskôr povedal, že znásilnenie neschvaľuje a ospravedlnil sa, že text mohol byť interpretovaný v prospech znásilnenia.