Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Režisér J. Strach nakrúca mysteriózny kriminálny seriál Lovec

Ilustračné foto. Foto: TASR

Osemdielny seriál je autorským projektom televízie Joj, ktorá ho pripravuje v koprodukcii s Českou televíziou.

Bratislava 26. októbra (TASR) – Lovec je názov mysteriózneho kriminálneho seriálu, ktorý v uplynulých dňoch začal na Slovensku nakrúcať český režisér Jiří Strach. "Je jeden z mála režisérov, ktorý má schopnosť vyvolať emócie u diváka a budovať napätie nevyhnutné pre žáner krimi a mystery," komentoval nakrúcanie jeden z producentov seriálu Patrik Pašš zo spoločnosti Trigon Production. Osemdielny seriál je autorským projektom televízie Joj, ktorá ho pripravuje v koprodukcii s Českou televíziou.

V dvoch hlavných postavách sa predstavia Pavel Kříž ako Tomáš Lang, človek so zvláštnymi nadprirodzenými schopnosťami, a Jana Kolesárová ako Alica Čierna, žena, ktorá v detstve záhadným spôsobom prišla o mamu a vyrástla v detskom domove. Alica sa stane súčasťou vyšetrovania všetkých prípadov, ktoré sú doménou Tomáša a ostatných "lovcov". V ďalších postavách diváci uvidia napríklad Mareka Lamboru, Janu Hubinskú, Petru Polnišovú, Ondřeja Kavana či Davida Švehlíka.

Od nápadu k realizácii seriálu ubehlo niekoľko rokov. Keď už bolo všetko pripravené na nakrúcanie, práce zastavila pandémia, počas ktorej sa tvorcovia venovali dotvoreniu pôvodných scenárov. Producent Českej televízie Jan Lekeš potvrdzuje, že cesta k realizácii bola dlhá a náročná nielen pre pandémiu.

"Na žánrových filmoch je najťažšie predstaviť divákovi uveriteľný svet aj napriek tomu, že sa v ňom vyskytujú démoni a tajné organizácie s neznámymi zámermi. Ak sa to však podarí, je možné povedať aj niečo podstatné o dnešnom spôsobe života a o smerovaní ľudstva vo všeobecnosti. A často je to aj jednoduchšie než v obvyklých realistických kulisách. Dúfam, že sa nám to podarí aj tu," dodal.