Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Rimavskosobotská galéria hľadá umelcov, ktorí chcú vystavovať

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Návrhy prihlásených projektov bude v októbri posudzovať a vyberať Galerijná rada Mestskej galérie v Rimavskej Sobote, následne budú predmetom žiadosti na Fond na podporu umenia.

Rimavská Sobota 18. augusta (TASR) – Mestská galéria v Rimavskej Sobote vyhlásila otvorenú výzvu pre umelcov, ktorí majú záujem uchádzať sa o možnosť realizácie výstavy v jej priestoroch v roku 2022. Ako o tom TASR informovala kurátorka rimavskosobotskej galérie Gabriela Garlatyová, záujemcovia môžu návrhy svojich projektov posielať do konca septembra.

Otvorenou výzvou chce galéria v Rimavskej Sobote podporiť a prezentovať súčasné slovenské vizuálne umenie. „Výzva nemá presne určenú tému, je možné realizovať autorskú výstavu alebo kolektívnu,“ doplnila Garlatyová s tým, že podmienkou výzvy je i realizovateľnosť projektu v rámci priestorových možností galérie. Do výzvy sa môžu prihlásiť umelci i kurátori všetkých generácií vrátane začínajúcich autorov a autoriek.

Návrhy prihlásených projektov bude v októbri posudzovať a vyberať Galerijná rada Mestskej galérie v Rimavskej Sobote, následne budú predmetom žiadosti na Fond na podporu umenia. „Projekt môže byť realizovaný len v prípade získania finančnej pomoci grantu a iných foriem spolufinancovania,“ vysvetlila Garlatyová.