Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Rodinný knižný klub v D. Strede distribuuje na juhu SR 90.000 kníh

Podľa Győriho sa sústredia v máji na slovenský trh, v spolupráci s jednou španielskou firmou vydali knihu pod názvom Moje prvé sväté prijímanie.

Dunajská Streda 18. marca (TASR) - Rodinný knižný klub v Dunajskej Strede pod názvom Családi könyvklub distribuuje 90.000 kníh na južnom Slovensku od Bratislavy až po Kráľovský Chlmec. "Ročne vydávame osemkrát knižný katalóg, predávame knihy, CD a DVD. Ročne ponúkame 1000 titulov, v jednotlivých katalógoch sa objavuje asi 200 kníh a zvukových nosičov," povedal pre TASR majiteľ a marketingový manažér knižného klubu Attila Győri.

"Na južnom Slovensku neponúkame len maďarské knihy, pravdou je, že hlavne sa sústreďujeme na maďarský trh, ale máme aj niekoľko slovenských titulov. Okrem distribúcie naša firma disponuje aj vydavateľskou činnosťou, zaujímavosti vydávame aj v slovenčine," konštatoval majiteľ s tým, že so slovenskými a maďarskými vydavateľstvami majú veľmi dobré vzťahy a spolupráca je vzájomná.

Podľa Győriho sa sústredia v máji na slovenský trh, v spolupráci s jednou španielskou firmou vydali knihu pod názvom Moje prvé sväté prijímanie. "Je to kniha pre deti, pre tých, ktoré idú na prijímanie v máji," vysvetlil a dodal, že väčšinu kníh dovážajú z Maďarska, ale majú dobrú spoluprácu aj s maďarskými vydavateľmi na Slovensku, ktorých je sedem-osem významnejších.

Rodinný knižný klub má asi 25 až 30 tisíc stálych členov. Knižný katalóg sa objavuje v maďarskom denníku a v maďarských týždenníkoch. "Pravidelne usporadúvame stretnutia so spisovateľmi. Najbližšia naša akcia bude veľmi zaujímavá. V Mestskom kultúrnom stredisku v Dunajskej Strede sa uskutoční 20. marca premiéra slovenského filmu Marhuľový ostrov. Po premiére realizujeme rozhovor s režisérom filmu Petrom Bediakom, ale prítomní budú aj účinkujúci Attila Mokos, Péter Nádasy a Xénia Molnárová," povedal a pripomenul, že vydavateľstvo zaznamenalo niekoľko úspešných titulov v Maďarsku i na Slovensku. "Vydávame knihy pre všetky vekové kategórie. Medzi veľkými úspechmi evidujeme aj publikáciu o Michaelovi Jacksonovi. Boli sme prví na slovenskom trhu. Počas dvoch mesiacov sme predali všetky výtlačky," zdôraznil a podotkol, že hospodárska kríza ich nepostihla. "Treba sa sústrediť na trh, treba bojovať a ísť ďalej. Nečítame zlé správy o trhu, sme optimisti, zvyšujeme náklad, vytyčujeme si konkrétne témy, konkrétny trh, na ktorý sa sústredíme," podčiarkol.

Okrem toho, že knižný klub organizuje stretnutia so spisovateľmi, minulý rok sme pozvali aj Komorné divadlo z Martina. "Žiadny národnostný problém, 500 divákov tlieskalo našim hosťom," vyzdvihol.