Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Židovská obec vyzvala na bojkot koncertu Rogera Watersa

Na archívnej snímke skupiny Pink Floyd z roku 1967 v Londýne Roger Waters (vľavo), Nick Mason (druhý zľava), Syd Barrett (druhý sprava) a Richard Wright (vpravo). Foto: TASR/AP

Anglický hudobník na podobnú kritiku v minulosti reagoval odmietavo s tým, že predstavenie, ktoré za ostatné tri roky s kapelou odohral približne 200-krát, nemá nič spoločné s antisemitizmom.

Berlín 29. augusta (TASR) - Židovská obec v nemeckom Düsseldorfe vyzvala na bojkot koncertu Rogera Watersa, bývalého člena legendárnej kapely Pink Floyd, za to, že pri svojej šou využíva veľké nafukovacie prasa, na ktorom je okrem mnohých iných symbolov i Dávidova hviezda.

Predseda Židovskej obce v Düsseldorfe Michael Michael Szentei- Heise vo svojom vyhlásení podľa agentúry AP uviedol, že Waters je "duševný podpaľač", ktorý sa počas svojich koncertných vystúpení pohráva s "antisemitskými a národno-socialistickými" obrazmi.

Waters by mal so svojou šou The Wall, vychádzajúcej z rovnomenného slávneho albumu Pink Floyd, vystúpiť v hlavnom meste spolkovej krajiny Severného Porýnie-Vestfálsko 6. septembra.

Anglický hudobník na podobnú kritiku v minulosti reagoval odmietavo s tým, že predstavenie, ktoré za ostatné tri roky s kapelou odohral približne 200-krát, nemá nič spoločné s antisemitizmom. Na nafukovacom prasati sú okrem židovskej hviezdy i ďalšie náboženské, politické a korporátne symboly, pripomenula AP.