Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

The Rolling Stones vypredali koncert v Hyde Parku za tri minúty

Členovia legendárnej britskej skupiny Rolling Stones - zľava - Charlie Watts, Keith Richards, Mick Jagger, a Ron Wood Foto: TASR/AP

Vstupenky na júlový koncert, ktorý bude jediný v Európe počas ohláseného turné, pritom stáli od 95 do 300 libier.

Londýn 5. apríla (TASR) - Vstupenky na júlový koncert skupiny The Rolling Stones v londýnskom Hyde Parku sa dnes vypredali za tri minúty, hoci ich cena bola 95-300 libier (112-350 eur). Informoval o tom hudobný server New Musical Express.

Ide o jediné samostatné vystúpenie Rolling Stones v Európe počas ohláseného turné s názvom 50 and Counting, ktoré kapela absolvuje predovšetkým v Severnej Amerike. Okrem samostatného londýnskeho koncertu odohrá v Európe už len júnový koncert na festivale Glastonbury, kde budú rockoví veteráni hlavnou hviezdou sobotného večera.

Kapela v zostave Mick Jagger (69), Keith Richards (69), Charlie Watts (71) a Ronnie Wood (65) sa v londýnskom Hyde Parku predstaví 6. júla. Pôjde o prvé vystúpenie Rolling Stones na tomto mieste od ich legendárneho koncertu z roku 1969.

Napriek vysokým cenám lístkov prekonal internetový predaj v rýchlosti i vlaňajší predpredaj na ich koncert v londýnskej O2 Aréne, keď sa vstupenky minuli za sedem minút.

Rolling Stones sa s hitmi ako (I Can't Get No) Satisfaction, Jumpin' Jack Flash alebo Sympathy for the Devil stali jednou z najúspešnejších hudobných skupín histórie. Doposiaľ vydali 29 štúdiových albumov a vyše sto singlov