Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Rolling Stones oslávili 50. výročie vzniku prvým megakoncertom

Foto: TASR/AP

Okrem veku nebolo na členoch skupiny badať žiadne známky opotrebenia.

Londýn 26. novembra (TASR) - Triumfálny návrat na hudobnú scénu absolvovala v nedeľu večer v Londýne legendárna kapela The Rolling Stones, ktorá v O2 Aréne odohrala pred 20.000 divákmi prvý z piatich koncertov pri príležitosti 50. výročia svojho vzniku.

 Okrem veku nebolo na členoch skupiny badať žiadne známky opotrebenia. Frontman Mick Jagger zvládol 2,5-hodinový koncert bez problémov po fyzickej i hlasovej stránke, konštatovala agentúra AP.

Jagger však nepriamo kritizoval premrštené ceny vstupeniek, z ktorých najlacnejšie stáli 406 libier (približne 501 eur). "Ako sa máte na tých lacných miestach? Nie sú také výhodné, to je ten problém," vyhlásil na začiatku koncertu.

Foto: TASR/AP


Na internete sa vstupenky dokonca predávali aj za niekoľko tisíc libier, ale fanúšikov "stounov" to neodradilo. "Je to strašne veľa peňazí, ale domnievam sa, že je to jednorazová záležitosť. Nemyslím si, že sa to ešte zopakuje," povedala 52-ročná Jill Robertsová.

Lístky na oba koncerty v O2 Aréne - druhý bude 29. novembra - sa v októbri vypredali za sedem minút. Zvyšné tri koncerty odohrá skupina v USA.

Mick Jagger
Foto: TASR/AP


Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood "odpálili" svoje nedeľňajšie vystúpenie pesničkou I Want To Be Your Man zo svojho druhého singlu z novembra 1963. Na koncerte vystúpili aj bývalý basgitarista Bill Wyman, ktorý skupinu opustil začiatkom 90. rokov, i bývalý gitarista Mick Taylor. Americká soulová diva Mary J. Blige zaspievala s Jaggerom duet Gimme Shelter.


Video: Rolling Stones: I Want To Be Your Man







Koniec októbra oslávila kapela polstoročie existencie koncertom pre 700 fanúšikov v jednom z klubov v Paríži. Pre porovnanie - lístky naň stáli 15 eur.