Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Kultúra

RTVS: Deti, ktoré vybrali do Karavanu, prešli náročným kastingom

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Jednotka prichádza s viacerými novými pôvodnými detskými reláciami.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Jeseň prinesie na obrazovky verejnoprávnej televízie viacero nových relácií pre deti vo veku od štyroch do 12 rokov. Nové víkendové detské pásmo zložené z viacerých pôvodných i akvizičných programov nazvali tvorcovia Karavan. Od 4. septembra mu budú patriť víkendové rána na Jednotke. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Filip Púchovský.

Dodal, že pásmo detských programov bude rozdelené na dve časti. Skoršie ráno bude určené pre najmenších divákov vo veku štyri až sedem rokov, následne dostanú priestor programy pre staršie deti vo veku osem až 12 rokov. "Súčasťou bude množstvo pôvodných i akvizičných programov, ktorými bude sprevádzať moderátor Martin Vanek," prezradil šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko. Potvrdil, že moderátorovi budú robiť spoločnosť deti, ktoré prešli pomerne náročným kastingom: "Spomedzi približne 500 detí z celého Slovenska sme vybrali 14 detí, ktoré sa v rozličnej pravidelnosti budú v jednotlivých reláciách objavovať."

Jednotka prichádza s viacerými novými pôvodnými detskými reláciami. V sobotu sa najmenší diváci môžu tešiť napríklad na krátku bábkohereckú rozprávku To sú veci aj na pohybové, náučné i logopedické relácie. Súčasťou víkendového detského pásma ostane aj obľúbený program Fidlibum. Starší detskí diváci si v sobotu môžu pozrieť Správy zo sveta, dozvedia sa o kultúrnom dianí v relácii Čo budeme robiť, zoznámia sa s najnovšími vedecko-technickými poznatkami v relácii Veda a technika. "Spolu s Mariánom Čekovským sa stanú súčasťou Hudobného laboratória, budú si môcť zmerať sily v súťažnej šou Duel Junior či spoznať profesie súvisiace s filmovou tvorbou v relácii Film Expres s Lukášom Frlajsom," dodal Púchovský.

V nedeľnom programe nájdu najmenší diváci obľúbené Táraninky a Zázračný ateliér, počas rána sa dozvedia aj niečo o umení, etikete, spoznajú knižné tipy a rozhýbu si telo. Staršie deti sa môžu zabaviť pri súťažnej relácii Poraď si, kde budú v tímoch súťažiť v praktických úlohách. Súčasťou nedeľného vysielania pre staršie deti má byť aj hosť, športovec, herec, spevák, hudobník, umelec, prítomný priamo v štúdiu, ktorého budú deti spovedať v jeho odbore.