Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

RTVS odvysiela galavečer 25. ročníka udeľovania cien Krištáľové krídlo

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Jubilejný ročník bude mať výnimočne až desať moderátorov.

Bratislava 17. marca (TASR) - Jubilejný 25. ročník udeľovania cien Krištáľové krídlo pre významné osobnosti Slovenska v oblasti vedy, kultúry, filantropie či športu odvysiela v nedeľu 20. marca v priamom prenose RTVS o 20.30 h na Jednotke. TASR o tom informoval PR manažér televízie Stanislav Čačko.

"Z vyše 140 nominácií za rok 2021, ktoré do odborných diskusií priniesli porotcovia, ale aj široká verejnosť, sa do finálového výberu v deviatich kategóriách dostalo 26 nominácií a jedna Mimoriadna cena," priblížil Čačko. Počas galavečera vysielaného zo Sály opery a baletu SND sa diváci dozvedia mená laureátov ocenenia za rok 2021 a odovzdaná bude aj mimoriadna cena Štefanovi Svitkovi.

"Diváci sa môžu tešiť na bohatý program plný prekvapení," dodal Čačko s tým, že jubilejný ročník bude mať výnimočne až desať moderátorov. V programe vystúpia Adam Ďurica, Emma Drobná, Terézia Kružliaková, Adriana Kučerová, Rebeka Jenisová, Adam Pavlovčin, Michal Noga, Monika Bagárová a Radovan Tariška. Slávnostnú atmosféru večera hudobne podčiarkne Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pod vedením dirigenta Adriana Kokoša.

"Napriek tomu, že bol rok 2021 poznačený pandémiou, každá kategória priniesla množstvo silných nominácií, výnimočných osobností a počinov, z ktorých bolo náročné vybrať tie najvýznamnejšie," zhrnula riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala.