Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

RTVS ruší aj slávnostné udeľovanie Rádiohláv a výstavy v SRo

Budova RTVS- Slovenského rozhlasu. Foto: TASR/Michal Svítok

Poslucháči sa namiesto toho víťazov v 12 kategóriách dozvedia vo vysielaní Rádia_FM a na webe radiohlavy.sk.

Bratislava 11. marca (TASR) - Pre prevenciu šírenia koronavírusu sa neuskutoční slávnostný večer udeľovania ocenení Rádiohlavy 2019 a dočasne budú pre verejnosť neprístupné aj výstavy v priestoroch Slovenského rozhlasu (SRo). TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Erika Rusnáková.

Slávnostné vyhlasovanie výsledkov 12. ročníka Rádiohláv bolo naplánované na 18. marca v Bratislave. Poslucháči sa namiesto toho víťazov v 12 kategóriách dozvedia vo vysielaní Rádia_FM a na webe radiohlavy.sk. "Veľmi nás to mrzí a spolu s kolegami sme naozaj smutní, keďže Rádiohlavy sú náš ťažiskový projekt, ktorý pripravujeme už od novembra. Verím však, že vzhľadom na okolnosti poslucháči zrušenie ceremoniálu chápu," uviedla intendantka Rádia_FM Janka Imrichová.

Odkladá sa tiež otvorenie výstavy Beskydské trio z Poľska, ktorá je nainštalovaná v Galérii SRo. Dočasne sú pozastavené aj organizované prehliadky multimediálnej výstavy diel k storočnici Vincenta Hložníka, ktoré sa v Slovenskom rozhlase konali každú stredu.

Plánovaná verejná nahrávka nedeľnej relácie Rádia Slovensko Pichli vidly (12. 3.) bude bez verejnosti a verejná nahrávka relácie Rádia Devín Folkfórum live (20. 3.) sa neuskutoční.

"Musíme sa správať zodpovedne, verím, že tento postup neochudobní ponuku rozhlasových programových služieb," poznamenal rozhlasový programový riaditeľ Michal Dzurjanin.

RTVS už tento týždeň pozastavila výrobu dabingu aj nahrávanie rozhlasových hier. Zrušila tiež sobotný (14. 3.) priamy prenos druhého semifinálového kola folklórnej šou Zem spieva a piatkový (13. 3.) abonentný koncert Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu. Tiež tohtotýždňové natáčanie zábavno-súťažnej relácie pre deti základných škôl Daj si čas.