Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

RTVS si pripomenie Milana Lasicu v televíznom aj rozhlasovom vysielaní

Na archívnej snímke Milan Lasica. Foto: TASR - Milan Kapusta

Milan Lasica bol a navždy ostane jednou z najvýznamnejších osobností slovenskej kultúry, uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Bratislava 19. júla (TASR) – Osobnosť Milana Lasicu, ktorý v nedeľu (18.7.) zomrel vo veku 81 rokov, si RTVS pripomenie v pondelok a nasledujúcich dňoch v televíznom i rozhlasovom vysielaní. Telerozhlas pripomína, že jedna z najvýraznejších umeleckých osobností Slovenska pravidelne vystupovala v éteri a na obrazovkách RTVS.

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník pripomenul, že Milan Lasica vo veľkej miere formoval slovenskú kultúru. “Bol predstaviteľom inteligentného humoru, obdivuhodného majstrovstva práce so slovom, hudobného cítenia a v neposlednom rade bol silným hlasom celej spoločnosti,“ zdôraznil. "Milan Lasica bol a navždy ostane jednou z najvýznamnejších osobností slovenskej kultúry a som hrdý, že jeho nadčasové umenie môžeme aj naďalej šíriť medzi ľudí vďaka bohatému televíznemu a rozhlasovému archívu RTVS,“ dodal generálny riaditeľ verejnoprávneho média.

V pondelok si RTVS pripomenie Milana Lasicu na všetkých troch televíznych okruhoch. O 20.30 h ponúkne divákom na Jednotke film Rukojemník, v ktorom sa Lasica predstavil vo svojej poslednej filmovej úlohe po boku Libuše Šafránkovej. Dvojka si Milana Lasicu pripomenie o 21.00 h v dokumentárnom profile GEN.sk a následne o 21.15 h v jedinečnom koncertnom prevedení legendárneho albumu Bolo nás jedenásť. Trojka si umelca pripomenie o 20.05 h v nedávnom spomínaní na televíznu tvorbu v premiére relácie Kde bolo, tam bola a o 20.45 h v zábavnom programe Bumerang.

V rozhlasovom vysielaní si bude RTVS jedinečného autora i interpreta pripomínať počas celého týždňa. Rádio Slovensko už v pondelok večer odvysiela reprízu Nočnej pyramídy z februára 2020, v ktorej sa s Milanom Lasicom pri príležitosti jeho 80-tky zhovárala Kata Martinková. Rádio_FM zasa po 13.00 h zaradí do programu záznam koncertu Bolo nás jedenásť z podujatia Pohoda deň_FM v roku 2019.

O ďalších spomienkových televíznych a rozhlasových reláciách informuje RTVS na svojom webe.