Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Kultúra

RTVS si vo vysielaní pripomenie zosnulého spisovateľa P. Vilikovského

Pavel Vilikovský, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Prozaik, prekladateľ a publicista P. Vilikovský zomrel vo veku 78 rokov. Patril k silnej generácii spisovateľov, ktorej nástup v 60. rokoch 20. storočia zásadným spôsobom zmenil tvár slovenskej prózy.

Bratislava 11. februára (TASR) - Zosnulého spisovateľa Pavla Vilikovského si pripomenie RTVS vo svojom rozhlasovom a televíznom vysielaní počas celého týždňa. TASR o tom informovala PR manažérka televízie Silvia Turnerová.

"Dvojka si Vilikovského výraznú osobnosť pripomenie videoesejami o knihách Krásna strojvodkyňa, krutá vojvodkyňa a RAJc je preč dnes večer na Dvojke po relácii Večera s Havranom," uviedla Turnerová.

Rádio Devín zaradí do vysielania čítanie na pokračovanie troch diel Pavla Vilikovského. Počas štyroch dní si poslucháči budú môcť vypočuť čítanie z jeho poslednej knihy RAJc je preč. V utorok, stredu, štvrtok a piatok sa bude vo vysielaní Rádia Devín čítať z knihy Letmý sneh a Krásna strojvodkyňa, krutá vojvodkyňa.

Prozaik, prekladateľ a publicista Pavel Vilikovský zomrel vo veku 78 rokov. Patril k silnej generácii spisovateľov, ktorej nástup v 60. rokoch 20. storočia zásadným spôsobom zmenil tvár slovenskej prózy. Spisovateľ bol laureátom viacerých prestížnych literárnych ocenení vrátane dvoch hlavných cien v súťaži Anasoft litera.