Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

RTVS uvádza rozhlasový festival Zázračný oriešok

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

Účastníkov festivalu čakajú besedy s tvorcami rozhlasových rozprávok a ich literárnych predlôh, tvorivé dielne s ilustrátormi, divadelné predstavenia, koncerty, výstavy, slávnostné spoločenské večery.

Bratislava 28. septembra (TASR) - RTVS uvádza rozhlasový festival Zázračný oriešok 2020. Prezentácia, súťažná konfrontácia i stretnutie tvorcov s poslucháčmi rozhlasových rozprávkových hier a rozhlasových večerníčkov a hier pre celú rodinu sa koná od pondelka do 1. októbra v Piešťanoch. "Ide už o 11. ročník podujatia, organizuje sa každé dva roky," informoval TASR PR manažér RTVS Marián Prevendarčík.

Súčasťou festivalu je udelenie Zvláštnej ceny RTVS výraznej rozhlasovej a umeleckej osobnosti, ktorá svojím celoživotným dielom ovplyvnila rozhlasovú dramatickú tvorbu pre deti, a tiež Zvláštnej ceny Literárneho informačného centra - Ceny Márie Ďuríčkovej autorovi v oblasti detskej tvorby za významný umelecký prínos.

Literatúru sprostredkuje Zázračný oriešok deťom vo všetkých jej formách spracovania - literárnej, výtvarnej, rozhlasovej i televíznej. Na festivale sa súťaží o najlepšiu monologickú rozhlasovú rozprávku, o najlepšiu rozhlasovú rozprávkovú hru a o najlepšiu hru pre rodinu, súťaže hodnotí odborná porota a detská porota.

Účastníkov festivalu čakajú besedy s tvorcami rozhlasových rozprávok a ich literárnych predlôh, tvorivé dielne s ilustrátormi, divadelné predstavenia, koncerty, výstavy, slávnostné spoločenské večery. Viac informácií je dostupných na www.zazracnyoriesok.sk.

Záštitu nad festivalom prevzali ministerka kultúry SR Natália Milanová a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.