Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

RTVS vracia na obrazovky seriál o etikete s novými príbehmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Animovaný cyklus sa aktuálne skladá z celkovo 35 mikro príbehov, ktoré spracúvajú dôležité oblasti etikety a správania sa humornou formou.

Bratislava 29. januára (TASR) - Na televízne obrazovky sa vracajú Chochmesovci. Nové časti animovaného seriálu o etikete a bontóne bude RTVS vysielať od 2. februára na Jednotke a Dvojke. TASR o tom informovala PR manažérka televízie Silvia Turnerová.

V desiatich nových častiach rodinka Chochmesovcov spolu s mladými divákmi objaví ďalšie pravidlá slušného správania pre dnešnú dobu - naučí sa aj správne telefonovať či komunikovať s telesne postihnutými.

"V druhej sérii Chochmesovcov sa venujeme témam, ktoré v prvej sérii neboli prítomné, alebo neboli dostatočne vyčerpané. Dôležitá téma je etiketa pri telefonovaní a chatovaní, povieme si aj o zásadách slušnosti pri rodinných udalostiach, ako sú pohreb a krst, pri športe či návšteve sauny," priblížila pokračovanie animovaného seriálu Diana Starinská Kacárová, autorka námetu a scenáristka.

"V tejto sérii, v niektorých epizódach, presakuje etiketa aj do etiky, najmä v témach: správanie voči ľuďom s fyzickým znevýhodnením, správanie sa ku knihám, k umeleckým dielam, umenie konverzácie. Aktuálne témy zastupujú epizódy ako správanie sa v lese, ochrana životného prostredia," dodala k vzdelávaciemu projektu.

S netradičnou trojgeneračnou rodinkou sa diváci mohli po prvý raz zoznámiť koncom roka 2018. Už vtedy sa hippie babička, dedko konzervatívec, mama ambiciózna workoholička, otec intelektuál a kreatívec, dcéra Ela hipsterka a syn Teo počítačový maniak stretli s bežnými situáciami, v ktorých občas nie každý vie správne reagovať podľa etikety a bontónu.

Animovaný cyklus sa aktuálne skladá z celkovo 35 mikro príbehov, ktoré spracúvajú dôležité oblasti etikety a správania sa humornou formou. Producentsky na Chochmesovcoch spolupracovala spoločnosť K2 Production, autorom grafického dizajnu je Ové Pictures.