Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

S hercom Radoslavom Brzobohatým sa prišli rozlúčiť stovky ľudí

Radoslav Brzobohatý Foto: TASR/Štefan Puškáš

Na záver odznela skladba Always Look on the Bright Side of Life od britskej komediálnej skupiny Monty Python a Brzobohatého zvolanie "Ďekuju všem strašne moc a ať žijou Valaši, jo?!

Praha 21. septembra (TASR) - Stovky smútočných hostí sa dnes rozlúčili s českým hercom Radoslavom Brzobohatým v Strašnickom krematóriu v Prahe.

Smútoční hostia mu posledný hold vzdali dlhým potleskom. Informoval o tom spravodajský sever iDNES.cz a agentúra Mediafax.

Známy herec zomrel náhle 12. septembra, deň pred svojimi osemdesiatymi narodeninami.

Jeho manželka Hana Gregorová sa prítomným smútočným hosťom poďakovala, kondolencia však neprijímala, pretože by to podľa vlastných slov nezvládla.

Na pohrebe hrala hercova obľúbená cimbalová hudba. Po skončení pohrebu požiadala Gregorová kapelu o prídavok a opustila bočným vchodom pohrebnú sieň. Hostia tlieskali a spievali so skupinou, Brzobohatý totiž podľa slov jeho manželky neznášal pohreby a želal by si, aby bola rozlúčka s ním "veselá".

Premietal sa aj zostrih Brzobohatého fotografií a ukážok z jeho najslávnejších filmov, ktorý na hercovu počesť premietali aj pred pohrebnou sieňou na plátno. Do projekcie hrali okrem iných aj ním naspievané piesne. Na záver odznela skladba Always Look on the Bright Side of Life od britskej komediálnej skupiny Monty Python a Brzobohatého zvolanie "Ďekuju všem strašne moc a ať žijou Valaši, jo?!"