Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Záhorská galéria pozýva návštevníkov na výstavu Quo Vadis

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Výstava je iniciatívou súčasného vedenia občianskeho združenia Resculpture.sk, ktoré výstavu začalo plánovať ešte v roku 2020 k desiatemu výročiu vzniku združenia.

Senica 26. januára (TASR) – Záhorská galéria Jána Mudrocha, ktorej zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), sprístupní výstavu s názvom Quo Vadis. TASR o tom informovala Zuzana Dohnalová z galérie.

Výstava je iniciatívou súčasného vedenia občianskeho združenia Resculpture.sk, ktoré výstavu začalo plánovať ešte v roku 2020 k desiatemu výročiu vzniku združenia. "Pandemická situácia vystavujúcich izolovala do ateliérov a v priebehu posledných rokov tak vzniklo mnoho sochárskych diel, ktoré budú na výstave v Senici vystavené prvýkrát," uviedol kurátor výstavy Roman Popelár.

Sochárske združenie Resculpture.sk, ktoré má v názve podtitul asociácia sochárov, je voľným zoskupením umelcov na generačnej báze. "Výber autorov sa uskutočnil prostredníctvom výzvy jednotlivým členom. Teší ma, že do projektu sú zapojení aj regionálni autori, ktorí sa do Záhorskej galérie Jána Mudrocha po rokoch opäť vrátia," doplnil kurátor výstavy.

Výstavu otvoria v piatok 28. januára a v priestoroch galérie si ju budú môcť návštevníci prezrieť do 27. marca.