Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Kultúra

Séria vojenských hudobných festivalov vyvrcholí v Piešťanoch

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Posledný z tohtoročných Vojenských LetoFestov začne o 14:00, program podujatia je k dispozícii na stránke Vojenského LetoFestu na sociálnej sieti.

Piešťany 20. augusta (TASR) – Séria piatich vojenských hudobných festivalov vyvrcholí v nedeľu 22. augusta v Piešťanoch. TASR o tom informovala Mária Precner z tlačového oddelenia Ministerstva obrany SR.

Podujatie sa uskutoční v areáli Vojenského historického múzea. „To spolu s bohatým programom vrátane vojenskej hudby, diskusií s príslušníkmi Ozbrojených síl SR, preletov a statických ukážok vojenskej techniky ešte umocní atmosféru finále leta s vojakmi," uviedla Precner.

„Stretnutia s verejnosťou sú pre rezort obrany dôležité aj vzhľadom na to, že prácu profesionálnych vojakov v ideálnom prípade nemajú ako vidieť. Aj keď nepretržite strážime bezpečnosť štátu a nastupujeme pri krízových situáciách, takáto príležitosť prezentovať Ozbrojené sily SR je výnimočná a budeme sa snažiť byť k ľuďom bližšie aj ďalšími podujatiami,“ informoval minister obrany SR Jaroslav Naď.

Hudobný program nad rámec vojenskej hudby bude pozostávať z vystúpení kapiel Zoči voči, Zverina, BijouTerrier a Heľenine oči. Na podujatí bude prítomné aj Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica.

„Svoje schopnosti predvedie majster sveta vo fitnese Michal Barbier a o svojej kariére povie v rozhovore viac aj majsterka sveta v thajskom boxe Monika Chochlíková, a tiež zlatá olympijská medailistka vodná slalomárka Elena Kaliská," doplnila Precner.

Športovci vojenského centra opäť podporia aj benefíciu v rámci Vojenského LetoFestu, do dražby venujú zaujímavé kúsky športového vybavenia. Výťažok získaný z dražby a aj z predaja tričiek s vojenskou tematikou bude venovaný občianskemu združeniu Detská chirurgia - OZ SLNIEČKO NA CESTE, ktoré už takmer desať rokov pomáha deťom po úraze alebo vážnom zranení pri dopravných nehodách.

Posledný z tohtoročných Vojenských LetoFestov začne o 14:00, program podujatia je k dispozícii na stránke Vojenského LetoFestu na sociálnej sieti.