Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Kultúra

Šiesty Winter JazzFest Trnava sa presunul do on-line priestoru

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Organizátormi podujatia sú Bemykey Music, Trnavská hudobná spoločnosť a KC Malý Berlín.

Trnava 24. februára (TASR) – Šiesty ročník zimného džezového festivalu Winter JazzFest Trnava organizátori presunuli do on-line priestoru. V nedeľu (28. 2.) prinesú koncerty špičky domácej scény, okrem hudby zaradili do programu aj diskusie. Informoval o tom za usporiadateľov Michal Bugala z Bemykey Music.

Vlani Winter JazzFest Trnava, ako jeden z mála festivalov na Slovensku, stihol ešte privítať návštevníkov. "Živý prenos bude vysielaný na stránkach na sociálnej sieti Kultúrneho centra (KC) Malý Berlín a Winter JazzFestu Trnava a bude pre všetkých divákov dostupný bezplatne, s možnosťou dobrovoľného príspevku," uviedol Bugala. Z kvinteta zaradených vystúpení každé podľa jeho slov prezentuje spomienku na doterajšie Winter JazzFesty. Predstaví sa bubeník Martin Valihora (bol na 1. ročníku v roku 2016), gitarista Michal Bugala (2. ročník 2017), klavirista Eugen Vizváry (3. ročník 2018), basgitarová legenda Juraj Griglák (4. ročník 2019) a objav súčasného džezu, mladá speváčka Kristína Mihaľová (5. ročník 2020).

Organizátormi podujatia sú Bemykey Music, Trnavská hudobná spoločnosť a KC Malý Berlín. Winter JazzFest Trnava je realizovaný s finančnou podporou Fondu na podporu umenia a mesta Trnava.