Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Kultúra

SKD Martin uvedie počas Noci divadiel trojdielnú inscenáciu Re:Cyklus

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Doplnila, že o 14.00 h sa začnú komentované prehliadky divadla pod vedením riaditeľa SKD Martin Tibora Kubičku.

Martin 1. novembra (TASR) - Noc divadiel v Slovenskom komornom divadle (SKD) Martin ponúkne v sobotu 18. novembra návštevníkom komentované prehliadky aj inscenačný triptych Re:Cyklus. TASR o tom informovala manažérka pre projekty a PR divadla Monika Ondrušová.

Doplnila, že o 14.00 h sa začnú komentované prehliadky divadla pod vedením riaditeľa SKD Martin Tibora Kubičku. "Účastníci sa stanú súčasťou života v divadle, pozrú sa na miesta, na ktoré sa počas bežnej prevádzky divadla nedostanú. Budú mať možnosť vychutnať si atmosféru historickej budovy, pozrieť si herecké šatne či sklad kostýmov, nábytku i rekvizít," priblížila.

Martinské divadlo uvádza v rámci inscenačného triptychu Re:Cyklus inscenácie Iokasté, Hekuba a Bačova žena. "Spája ich nielen pôdorys antickej tragédie a silná ústredná ženská postava, ale aj spoločný scénický koncept režiséra Lukáša Brutovského a scénografa Pavla Boráka. Všetky tri inscenácie sa odohrávajú v jednom priestore, ktorý prechádza len minimálnymi zmenami. V rámci inscenácií uvedie SKD Martin nielen tri odlišné typy dramaturgie (autorský text, súčasná hra, slovenská klasika), ale aj celý herecký súbor divadla," dodala Ondrušová.