Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Skupina Desmod a Robo Šimko predstavili novú pieseň Je to v nás

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Na tomto singli desmoďáci spolupracovali aj s bubnovou šou Campana Batucada, ktorá svojimi brazílskymi rytmami osviežila celú pieseň.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Skupina Desmod a Robo Šimko prichádzajú s novým singlom Je to v nás, ktorú skupina nahrala pre nitrianske volejbalistky. Exkluzívna premiéra skladby sa uskutočnila koncom októbra v Mestskej športovej hale v Nitre na zápase Volley project UKF Nitra. TASR informoval PR manažér skupiny Michal Kožuch.

„Táto pieseň bola doslova šitá na mieru našim nitrianskym volejbalistkám, preto má aj charakter hymny a aj akejsi motivačnej piesne, ktorá by ich mala povzbudiť k čo najlepším výkonom. Náš zámer podľa všetkého aj vychádza, keďže sa dievčatá držia na čele tabuľky,“ uviedol pre médiá gitarista skupiny Richard Synčák.



Na tomto singli desmoďáci spolupracovali aj s bubnovou šou Campana Batucada, ktorá svojimi brazílskymi rytmami osviežila celú pieseň. Okrem nich s kapelou spolupracoval aj trubkár Ondrej Juraši, ktorého sólo počuť v závere skladby. Svoj sen, okúsiť spoluprácu s presahom do zahraničia, si kapela splnila tým, že na finalizáciu skladby, teda mixáž a mastering, využili Kilroy Records z New Jersey, kde pôsobí aj Steve Kolakowsky, ktorý je jedným z popredných skladateľov BMI a zároveň je aj voliacim členom komisie pri legendárnych cenách akadémie Grammy Awards. Práve Kolakowsky sa podujal na mixáž a mastering tohto nového počinu, a tak ich hudba dostáva aj svetový rozmer. Tou piesňou si splnili aj svoj dávny sen, finalizovala sa totiž v USA.