Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Skupina Desmod & Robo Šimko predstavuje nový singel Dokonalý plán

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Robo Šimko, nový spevák skupiny, ktorý je zároveň aj autorom textu, o tejto skladbe hovorí, že má reflektovať ich pocity, emócie, a silu ísť ďalej.

Bratislava 30. júna (TASR) – V apríli prebehla médiami informácia o rozdelení známej slovenskej skupiny Desmod. Nová zostava pod názvom Desmod & Robo Šimko predstavuje nový song s názvom Dokonalý plán. TASR informovala PR manažérka Nikoleta Kováčová.

Skupina, zložená z Dušana Minku (basgitara), Richarda Synčáka (gitara), Martina Cibulku (klávesy) a Rasťa Tomana (gitara) oznámila 23. mája na svojej sociálnej sieti príchod nových členov, ktorí obsadili posty bubeníka a speváka. Za bicie si sadol Michal Chrenko, ktorý pôsobil aj ako bubeník skupiny Metropolis, po jeho boku sa na poste speváka objaví Robo Šimko zo skupiny Massriot.

„Nie sme žiaden zlepenec, sme partia dlhoročných priateľov, ktorých cesty sa v tejto chvíli spojili. Poznáme sa už asi 14 rokov, Michal a Robo sa dokonca stretli aj v známej talentovej súťaži. Odkedy sa poznáme, mali sme vždy výborné kamarátske vzťahy a tešili sa zakaždým, keď sme sa stretli na festivaloch,“ uviedol na margo novej spolupráce basgitarista skupiny Dušan Minka.



V novom zložení prichádza skupina aj s mierne zmeneným názvom, ktorým je Desmod & Robo Šimko. Za necelý mesiac stihli nacvičiť niekoľko koncertných programov, v týchto dňoch zverejnili aj nový singel Dokonalý plán.

Robo Šimko, nový spevák skupiny, ktorý je zároveň aj autorom textu, o tejto skladbe hovorí: „Má reflektovať naše pocity, naše emócie, našu silu ísť ďalej, a tým inšpirovať aj mnoho ľudí, ktorí sa akoby zasekli v cykle nezdaru, padli a majú pocit, že sa už nikdy nepostavia. Chceme ňou vrátiť ľuďom sny. Myslíme si, že ak sa sny snívajú a na ceste za ich dosiahnutím je vôľa a tvrdá práca, aj keď to pôsobí ako zázrak, ten sen sa splní.“

Kapela sa premiérovo predstaví 16. júla v Nitre už aj s novým singlom Dokonalý plán, ktorý sa teší popularite na sociálnych sieťach aj v slovenských rádiách.