Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Skupina Exotik predstavuje skladbu Rande

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Štvorica mladých chalanov aktuálne prichádza s novinkou Rande, ktorá je zmesou latina a slovenského folklóru.

Bratislava 7. augusta (TASR) – Skupina Exotik predstavila novú skladbu a videoklip Rande. Autorom piesne je Dávid Blicha, s jej úpravou mu pomohol Peter Halgaš a Kristián Dufinec. Text napísala Edita Gráčiková. Kameru a strih klipu realizoval Cube Art, Adrian Jenčo. V klipe účinkujú mladí ľudia z folklórnych súborov Stropkovčan a Topľan. TASR o tom informovala PR manažérka Eva Sládková.

Štvorica mladých chalanov aktuálne prichádza s novinkou Rande, ktorá je zmesou latina a slovenského folklóru. Skladba vznikla v čase pandémie a "moderno" s folklórom spája nielen v hudbe, ale aj v texte.



„Naša kapela mala vždy najbližšie k folklóru, ale radi experimentujeme. Máme už veľa zaujímavých skladieb, kde sa spája folklór s modernou hudbou. Chceme ľudové skladby dostať čo najbližšie k mladej generácii a aj takéto spojenie tomu môže do veľkej miery pomôcť,“ hovorí frontman a spevák kapely Dávid Blicha.

K pesničke vznikol aj zaujímavý klip. „Postavený je na tom, že krásna tanečnica si dá vedome alebo nevedome rande s každým členom kapely. Klip sme nakrútili v priebehu jedného dňa. Začínali sme skoro ráno v meste Humenné pred Vihorlatským múzeom. Ďalšie zábery a scény sme nakrúcali v jednotlivých častiach Zemplínskej šíravy,“ dodáva Blicha.