Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Kultúra

Skupina For You predstavuje novú skladbu Po druhýkrát

Vokálna a capella For You prichádza s novou skladbou Po druhýkrát. Foto: Youtube

K novinke vytvorili For You aj videoklip, ktorý ukazuje drobné časti domáceho sveta každého člena kapely.

Bratislava 11. mája (TASR) – Vokálna a capella For You prichádza s novou skladbou Po druhýkrát. Novinka vznikla počas dvojmesačnej koronakrízy, keď sa kapela vôbec nestretávala. Každý z členov ju nahrával sám doma a následne ju zmixoval člen skupiny Milan Masiarik. TASR o tom informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

„Pred epidémiou sme vpadli do stereotypného života. Bežné veci sme si začali pretvárať na veci dôležitejšie, ako sú rodina, priatelia, zdravie či viera. Dokonca sme si niekedy nenašli čas ani na telefonát s našimi drahými. Teraz je to všetko inak. Nová pieseň je krásnym zrkadlom toho, ako fungujeme doma v týchto dňoch,“ uviedla pre médiá autorka hudby Nika Barľáková.

„Zamyslel som sa nad tým, že každá situácia nám dokáže niečo dať. Žijeme veľmi rýchlo, s našimi najbližšími sa nestihneme rozprávať, v podstate sa do hĺbky nepoznáme. Máme spoločné zážitky, avšak pre hektický život ich spolu nerozoberieme a vrháme sa na ďalšie a ďalšie. Teraz sme donútení byť zavretí spolu a spoznávame si navzájom myšlienky, názory, postoje,“ dodal autor textu Andrej Mann.

„Táto pieseň je pre mňa výnimočná preto, lebo aj keď sa spolu nestretávame, našli sme spôsob, ako môžeme tvoriť spoločne. Je super vedieť, akí dokážeme byť kreatívni a koľko sa toho v nás skrýva,“ doplnil Masiarik.



K novinke vytvorili For You aj videoklip, ktorý ukazuje drobné časti domáceho sveta každého člena kapely. „Videoklip nakrúcal každý sám v mieste, kde bol nedobrovoľne zavretý so svojimi najbližšími. Každý spevák z For You ukáže trošku svojho súkromia. V závere videoklipu sa objavia aj zábery našich fanúšikov, ukážu, ako oni prežívajú tieto dni,” upresnil Andrej Mann.

Vokálnu skupinu For You tvoria piati členovia, sú nimi Milan Masiarik (tenor), Emil Esso Smoliga (beatbox a tenor), Nika Barľáková (alt), Katalin Lantos Borbély (soprán) a Andrej Mann (bas). V roku 2016 vydala kapela dva albumy, debutový Wesing... For You a vianočný Merry Christmas... For You. V decembri 2018 pribudol tretí album s názvom Seasons.