Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Skupina Hex predstavila novú skladbu Možno si pamätáš

Na archívnej snímke skupina Hex počas vystúpenia. Zľava Tomáš „Yxo“ Dohňanský a Peter Šarkan Novák. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Pripravovaný nový album by mal uzrieť svetlo sveta v polovici apríla.

Bratislava 18. januára (TASR) – Skupina Hex zverejnila prvú skladbu s názvom Možno si pamätáš z pripravovaného nového albumu. Ten by mal uzrieť svetlo sveta v polovici apríla. Nastavuje v ňom zrkadlo času, láske i bolesti života. Autorom hudby aj textu je gitarista skupiny Martin Fefe Žúži. V novej piesni sa snažil zachytiť vnútorné napätia partnerských vzťahov súčasnej spoločnosti.

Dôležitým prvkom novej skladby sú okrem jednotlivých členov Hexu aj prizvaní hostia. Aranžmány orchestra mal na starosti Slávo Solovic, vokály naspievala talentovaná Laura Weng, kontrabas nahral dlhoročný priateľ skupiny Martin Gašpar, o klávesy sa postaral Jakub Tvrdík z kapely Billy Barman.

"Snažím sa texty písať v dnešnej dobe online, hudbu aj texty, aby som sa nevracal k anglickým frázovaniam, čo kedysi bolo s Ďuďom. Keďže som to teraz robil celé s chalanmi, tak som šiel rovno do slovenčiny, slová začali prirodzene vychádzať, potom sa tam buduje nejaká konštrukcia. Ten text je o tom, že všetci máme svoj vek, nie sme ešte extrémne starí, ale zažívame vzťahy, prežívame manželstvá, niektorí zažívajú to isté, čo je krásne. Text hovorí, čo každý človek zažíva, jednoducho treba na vzťahu pracovať. Dnešná doba sociálnych sietí poskytuje rýchle uspokojenie," uviedol pre TASR autor skladby aj ďalších piesní pre nový album Fefe Žúži.

Pieseň Možno si pamätáš dostala aj vizuálnu podobu, režisérom videoklipu je Viliam Csino. Okrem Hexu v ňom účinkuje aj modelka Laura Wittner. "Rozmýšľali sme, ako poňať tento klip. Keby sme šli cez veľký príbeh, tak by to bolo veľké klišé. Ideme s prvou pesničkou, spolu so Šarkanom sme nejaké štyri roky a chceme ukázať kapelu v dobrej atmosfére, ktorú režisér veľmi dobre vystihol. Poňal to na pomalých záberoch, bolo to vtipné, museli sme asi dvakrát rýchlejšie natáčať, myslím že sa klip podaril," doplnil Yxo Dohňanský.