Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Horkýže Slíže pozývajú na Slížovicu, slíže navarí známy šéfkuchár

Na snímke koncert slovenskej skupiny Horkýže Slíže. Foto: TASR/Roman Hanc

Prekvapením bude koncert českej rockovej kapely, ktorej názov však organizátori nemôžu prezradiť.

Bratislava 22. augusta (TASR) – Fanúšikovia slovenskej hudobnej scény sa o týždeň v utorok (28.8.) stretnú v Nitre na festivale Slížovica, ktorý organizuje kapela Horkýže Slíže. Na siedmom ročníku Slížovice zahrajú okrem Slížov aj kapely The Paranoid, Zoči Voči, Chiki liki tu-a, Slobodná Európa, Polemic a Lapášanka. Prekvapením bude koncert českej rockovej kapely, ktorej názov však organizátori nemôžu prezradiť.

Pozvanie kapely Horkýže Slíže prijal známy gastromajster Marcel Ihnačák, ocenený dvoma hviezdami Michelin. Navarí slíže tak, ako ich má rád. „Pravda je taká, že skupina Horkýže Slíže sú moji kamaráti a nemáme možnosť sa stretávať až tak často, ako by som chcel. Myslím si, že toto je tá správna príležitosť. Publiku predstavím môj originálny recept na Horkýže Slíže, hlavné suroviny budú čakanka a sušená šunka. Viac neprezradím, príďte ochutnať,“ pozýva Marcel Ihnačák.

Obľúbený šéfkuchár bude mať na festivale vlastný stánok a jeho slíže si fanúšikovia budú môcť aj kúpiť. Svoje umenie predvedie na malom pódiu, ktoré bude zároveň patriť aj kapele Lapášanka a súťažiam.

K Ihnačákovej kulinárskej šou sa pridá aj gitarista Horkýže Slíže Juraj Štefánik. „Som vyučený cukrár, desať rokov som pracoval v cukrárni a vyrábal špeciálne torty na zákazku. Takže mám k vareniu blízko a veľmi ma to baví. Som veľmi rád, že môžem variť s takým majstrom, ako je Marcel,“ vyjadril sa Štefánik.

Slížovica bude mať unikátnu gastrozónu, pripravené budú relax zóna, detské aj športové atrakcie. Deti do 130 centimetrov majú vstup zdarma.

TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.