Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Kultúra

Obľúbené koncerty IMT Smile v Banskej Štiavnici vyjdú ako live album

Na snímke spevák Ivan Tásler . Foto: TASR - Jakub Kotian

Na albume je trinásť piesní.

Bratislava 21. mája (TASR) - Skupina IMT Smile odohrala za posledných päť rokov v Banskej Štiavnici až 17 koncertov, na ktoré prišlo 15.000 ľudí. V roku 2024 si naplánovali päť koncertov a všetky sú už vypredané, prvý z nich odohrajú už 25. mája. TASR informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Práve z koncertov v štiavnickom amfiteátri v priebehu roka 2023 vznikla nahrávka IMT Smile - Banská Štiavnice Live. Na albume je trinásť piesní, sú nimi Opri sa o mňa, Budeme to stále my, Nepoznám, Len tebe, Úsmev a čaj, Čo ak, Veselá pesnička, Cesty II. triedy, Kým stúpa dym, Niekto ako kráľ, Exotika, Hej sokoly a Ľudia nie sú zlí. Skupina ho nahrala v zložení: Ivan Tásler, Miro Tásler, Ivan Kormaňák, Mário Gapa Garbera, Palo Jeňo, Martin Samuely, Viktor Špak a Rišo Adamík. Koncert nahral Ján Došek a o finálny mix a mastering sa postaral Palo Jeňo.

Koncert vychádza digitálne, ale aj v podobe knihy s CD, ktorá obsahuje 90 fotografií z koncertov kapely. Na snímkach je nielen kapela ale aj fanúšikovia, ktorí sa môžu v knihe nájsť. Album vychádza 24. mája, zároveň skupina pridáva ďalšie dva koncerty v Banskej Štiavnici 2. a 3. augusta.

Album skupiny IMT Smile je ďalším titulom, ktorý vychádza pod novou hudobnou značkou Wild River Music, ktorý po odchode z Universal Music založil Peter Riava. Vydaním tohto albumu tak pokračuje ich vzájomná, niekoľko desiatok rokov trvajúca spolupráca.